WAAROM SUCCESSEN VIEREN BELANGRIJK IS


Het organiseren van een onvergetelijke beleving is belangrijk om de motivatie binnen een organisatie op peil te houden. In organisaties waar successen gevierd worden, is namelijk meer saamhorigheid en meer plezier. Fred Bryant, sociaal psycholoog en auteur van het boek Savoring, stelt: “Iedere keer als je het welverdiende succes van een prestatie viert, wordt er endorfine in de hersenen aangemaakt. Zo train je het brein als het ware dat succes een beloning waard is, waardoor je er meer van wil en hard blijft werken”.


Door successen te vieren ga je net een stapje verder om mensen te erkennen in hun prestatie en ook om een succescultuur op te bouwen. Als je in staat bent om regelmatig stil te staan bij de dingen die goed gaan, creëer je daarmee een sfeer van plezier en een echt teamgevoel. Even ontspannen en genieten van het succes om vervolgens weer door te gaan naar het volgende succes!

Tijdens een bedrijfsevent ontstaat er een ongedwongen sfeer. Volgens Erik Kroon - eigenaar van SOS events - het toverwoord voor het ultieme vieren anno 2018.

3 REDENEN OM SUCCESSEN TE VIEREN

1. Het brengt het teamgevoel naar een hoger niveau
Bespreek de lopende zaken met elkaar en deel dus ook de successen met elkaar.

2. Maak fauten

Door te focussen op wat er goed gaat, maar ook wat beter kan, vindt er verbetering en dus ook ontwikkeling plaats.

3. Successen creëren nieuwe successen

Deel de successen zowel intern als extern. Storytelling werkt aanstekelijk en zorgt ervoor dat ook anderen hiermee aan de slag zullen gaan.